Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η Β τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Καθώς στην ύλη του μαθήματος στη Β τάξη περιλαμβάνεται η λειτουργία των εργοστασίων, ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Θανάσης Ρωσσίδης οργάνωσε επίσκεψη σε 3 εργοστάσια, ώστε να δουν δια ζώσης τα παιδιά όσα ήδη έχουν διδαχθεί. Έτσι η ομάδα μας επισκέφθηκε το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), την κατασκευαστική εταιρεία Βάβουλα και το εργαστήριο της εταιρείας ζαχαροπλαστικής Σαβοϊδάκη.

Στο ΚΔΑΥ μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον τρόπο διαλογής των σκουπιδιών και να μάθουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά και πώς γίνεται η διαδικασία της ανακύκλωσης. Στο εργαστήριο Σαβοϊδάκης παρακολούθησαν τον τρόπο παρασκευής των γλυκών, ενώ στο εργοστάσιο Βάβουλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο οικοδόμησης μεγάλων κτιρίων με μεταλλικές κατασκευές.

Ευχαριστούμε θερμά και τις τρεις εταιρείες για την υποδοχή, τη φιλοξενία και της ξενάγηση των μαθητών μας στους χώρους τους.